Kroppshysteri og sosiale medier. (Project Fit Norway)

Kroppshysteri og sosiale medier.

  • 08.03.2016kl.12:00
  • Kategori: Helse
  • Kommentarer: ( 0 )

 

Vi ser at flere og flere er misfornøyd med seg selv og tar drastiske tiltak for å endre på seg selv. Flere og flere legger seg under kniven, de sulter seg og de bruker unødvendig mye tid på å engste seg over utseendet sitt. Det gjør vondt. Unge jenter og gutter som endrer på det som gjør en unik. De tar bort det som er karakteristisk i deres eget vesen. Vi støtter alle som ønsker en forandring, som virkelig vil endres til noe bedre og alle dem som streber etter å bli den beste versjonen av seg selv. Det vi derimot ikke alltid støtter er plastisk kirurgi.

 

Noe knekker inni meg når jeg leser side opp og side ned om mennesker som har endret på ditt, endret på datt. Hvorfor er det blitt en selvfølge at man endrer på seg selv på måter som er psykisk skadelige? Det blir ikke plutselig bra hvis du endrer litt her og der. Man må jobbe med seg selv, ikke fysisk, men psykisk. Veien til tilfredshet er langt i fra enkel. Det er mer enn et besøk på en klinikk. Det handler om den psykiske ferden som gjerne varer i uker, måneder eller år. Det handler om å finne ut hvem du er på innsiden, kun da kan man virkelig like seg selv.

 

Hvis vi går litt tilbake til plastisk kirurgi. Vi sier at vi ikke alltid støtter det, men det betyr likevel ikke at vi er imot det. Det finnes plastisk kirurgi som hjelper både den psykiske helsen og den fysiske. Det finnes operasjoner som er helt innafor. F.eks. en overvektig person som velger å ta en operasjon for å fjerne overflødig hud. Forskjellen på det og en neseoperasjon, altså en kosmetisk operasjon er at førstnevnte har jobbet med seg selv. Denne personen har gjort sin del av oppgaven, denne personen har virkelig gått inn for å gjøre en endring, selv. Det er forskjellen.

 

Media publiserer retusjerte bilder, bilder som ikke representerer mangfoldet i samfunnet vårt. Ikke alle har en V over bokserkanten, ei heller har alle perfekt tonede armer eller ben. Alle har litt dobbelthake, litt ekstra fett på hoftene, magen eller på rompa. Det er slik vi er! Gjør heller en endring i kost og treningsrutinene, istedenfor å betale mangfoldige tusen for å endre på noe som ikke gir deg en bedre følelse på innsiden.

 

 Sosiale medier bryter ned de menneskene som er usikre på seg selv og sitt eget ytre. Det er synd. Det burde vært omvendt. Media og sosiale medier burde lagt fokus på hvordan ?mannen/dama i gata ser ut?, ikke de hengslete catwalk modellene. De er ikke sunne forbilder, de er ikke ekte. Media skaper en illusjon om hvordan verden skal se ut, en ensformig verden hvor alle skal se like ut. Alle skal fikse på nesa, fylle i leppene, de skal ha perfekte mageruter og aller helst fettsuge både mage og lår. Det er ikke sunt. Det er ikke riktig. Det er i media alle spiseforstyrrelsene begynner og dessverre vil vi ikke se en endring på det, hvert fall ikke i nærmeste fremtid.

 

En operasjon forandrer kanskje hvordan andre ser på deg, men den vil aldri endre på hvordan du ser deg selv

                                                                     


Følg oss gjerne på Facebook (ProjectFit), Snapchat (team_pf) og Instagram (team_pf).
Spørsmål og henvendelser kan sendes på projectfit1@outlook.com eller via vår Facebookside.

Dato.08.03.2016 klokken.12:00 Kategori: Helse Kommentarer: 0Project Fit Norway

16 Stavanger

Vi er Collins(22), Amira (20) Elisabeth (22) og Julian (21) følg oss på vår vei mot en sterkere og sunnere kropp. I denne bloggen vil du få treningstips, mattips og motivasjon på høyt plan!

Instagram

DesignIna Anjuta


hits